donderdag 29 november 2012

Dag 148 Muziek maken

   Daniël is vandaag toch gewoon naar het dagverblijf geweest. Hij had vanmorgen een temperatuur van 37,8 en was redelijk goed te pas. Het ene moment was hij enthousiast over de peutergym en het andere wilde hij niet naar 'de kindjes', maar dat is vanwege de peuterpuberteit niet zo vreemd. Hij wil voortdurend wel vaker dingen niet. We hebben het er maar op gegokt en uiteindelijk heeft hij het tot het eind van de dag volgehouden. Aan het eind van de dag was zijn temperatuur wel opgelopen tot bijna 39, maar hij bleef redelijk vrolijk.
   Thuis was hij afwisselend dreinerig en gezellig. Op een gegeven moment na het eten -hij at alleen wat brood- zei hij iets in de trant van buiten spelen. We vroegen of hij buiten wilde spelen, maar dat bedoelde hij niet. Na even puzzelen en doorvragen, kwamen we erachter dat hij zei: 'Belletje spelen.' Daarmee bedoelde hij dat hij met de muziekinstrumenten wilde spelen. We hebben -mede dankzij onze lieve buren- een houten kistje vol met instrumenten.
   Met zijn vieren zaten we op de grond met de muziekinstrumenten en maakten we muziek. Sam rammelde met de belletjes en Daniël blies op de fluit en ramde ermee op de xylofoon, papa speelde op de mondharmonica en ikzelf rammelde met de regenmaker.
   Op een gegeven moment zong Daniël iets onverstaanbaars heel hard in de microfoon -zo'n plastic galm ding- het klonk ongeveer zo: 'Maaarie heppiebarielow.' (Als ik het goed onthouden heb.) Hij zong het een paar keer keihard en zei daarna: 'Mooi liedje, he?' Papa en ik zijn nu erg benieuwd of we er ooit achter zullen komen welk (Engelstalig???) liedje hij op zijn manier zong.

1 opmerking: